2020-10-05 21:10:55

Literarni rad Pas de deux naše učenice Lucije Šalković odabran za državnu Smotru LiDraNo 2020.

Dana 30. rujna 2020. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održala se državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Radi epidemiološke situacije smotra se, to jest okrugli stolovi za literarno, pojedinačno novinarsko i radijsko stvaralaštvo te školske listove, organizirala online preko platforme Adobe Connect. 

Na digitalnim su okruglim stolovima učenici imali priliku slušati prosudbe članova Državnog povjerenstva o svojim radovima, ali i o općenitoj situaciji hrvatske književnosti danas, važnosti poticanja stvaralaštva u svim oblicima i u uvjetima te ustrajnosti i trudu koji idu s njim. Zbornik smotre bit će objavljen i u digitalnom i u tiskanom obliku.
 

Kao jedan od 20 najboljih srednjoškolskih literarnih radova bila je izabrana i kratka priča Pas de deux naše učenice 3. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, Lucije Šalković, čija je mentorica profesorica Sanja Ranogajec.  

Cjeloviti tekst kratke priče možete pročitati na mrežnim stranicama školskog lista, Novina 5+, a uskoro i među ostalim izabranim radovima u zborniku Smotre, koji će u digitalnom obliku biti objavljen na mrežnim stranicama Agencije, a u tiskanom u knjižnici naše škole. 

Članovi povjerenstva posebno su pohvali kreativnost učenika, originalnost u odabiru tema i kritičko razmišljanje.

Čestitamo našoj Luciji i njezinoj mentorici!

Priču možete pročitati ovdje.


Srednja škola Krapina