Terenska nastava iz likovne i glazbene umjetnosti

U sklopu nastave likovne i glazbene umjetnosti učenici 4a i 4d razreda, u petak, 17. studenoga 2017.  posjetili su Muzej suvremene umjetnosti gdje su uz stručno vodstvo razgledali stalni postav muzeja i tako proširili svoje znanje i razumijevanje umjetnost 20. stoljeća. Nakon slobodnog vremena provedenog u  užem centru grada, učenici su uživali u mjuziklu Byron u Kazalištu Komedija. Ovakav način učenja umjetnosti najbolji je jer pruža potpuni doživljaj likovnih  i glazbeno- scenskih djela.

Slike s terenske nastave možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 22. 11. 2017. 16:45

Moj prvi Microsoft certifikat

Učenici naše škole imaju mogućnost sudjelovanja na projektu “Moj prvi Microsoft certifikat” u sklopu kojega učenici mogu POTPUNO BESPLATNO steći titulu Microsoft Technology Associate (MTA) koja predstavlja odličan početak puta prema profesionalnom bavljenju informacijskim tehnologijama.

 

U sklopu projekta PRVIH 250 srednjoškolaca koji izvrše prijavu ostvaruju mogućnost besplatnog polaganja certifikacijskog ispita iz područja u kojem smatraju da su najbolji:

  1. Windows Operating System Fundamentals (98-349),
  2. Networking Fundamentals (98-366),
  3. Software Development Fundamentals (98-361).

Ispit je na engleskom jeziku, u maksimalnom trajanju od 45 minuta.

Prijavu za polaganje besplatnog certifikacijskog ispita potrebno je napraviti najkasnije do 31.12.2017., nakon ovoga razdoblja prijava neće biti moguća.

Certifikacijski ispit će se održavati u periodu 03. - 05.01.2018. Ispiti se mogu polagati na lokacijama: Zagreb, Visoko učilište Algebra, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice); Rijeka, Otvoreno učilište Algebra, Korzo 24a; Split, Otvoreno učilište Algebra, Put Brodarice 6, Joker Centar (upravna zgrada); Zadar, Otvoreno učilište Algebra, Š. Brusine 16/2; Osijek, Otvoreno učilište Algebra, Reisnerova 74; Varaždin, Otvoreno učilište Algebra, Anina 2.

Za sva pitanja vezana uz mogućnost stjecanja titule MTA, kontaktirajte voditelja ispitnog centra Darka Miloševića (01/2222-133, darko.milosevic@algebra.hr) koji će Vam po zaprimljenoj prijavi poslati točan termin ispita.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 21. 11. 2017. 16:49

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Održana akcija Bez promila

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u našoj školi je danas održana akcija „Bez promila“.

Projekt „Bez promila“ provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko-zagorskom županijom. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i educirati mlade vozače/ice o utjecaju alkohola na percepciju i ostale sudionike u prometu. Projekt je namijenjen mladima, vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje.

Akcija „Bez promila“ uključivala je rješavanje didaktičkih igara kroz simulaciju vida „pijanim naočalama“ u kojoj su sudjelovali učenici 3.fj i 3.e razreda.  

S druge strane, učenici 3.i i 3.h razreda prisustvovali predavanju na kojem ih je djelatnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske upoznao sa zakonskim okvirom mladih vozača/ica, opasnostima koje se kriju u prometu, mjerama sigurnosti u prometu te utjecaju alkohola na sposobnosti vozača/ica s prikazom statističkih podataka.

Za učenike četverogodišnjih programa, akcija „Bez promila“ će se održati u četvrtak, 23. studenoga 2017.

Fotografije sa održane akcije „Bez promila“ možete ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 20. 11. 2017. 16:10

Dan sjećanja na Vukovar

U našoj školi obilježen je 18.11. Dan sjećanja na Vukovar. Učenici su na prvom satu gledali kratki film Bitka za Vukovar, a tijekom nastave s razrednicima su obišli izložbu koju su pripremile učenice 4.a i 4.d razreda te zapalili svijeće u spomen na žrtve.

Slike s obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar moožete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 20. 11. 2017. 09:47

PRIZNANJE SREDNJOJ ŠKOLI KRAPINA Vijest ima dokument u privitku

 U petak, 17. studenoga 2017. povodom obilježavanja Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje Srednjoj školi Krapina dodjeljeno je PRIZNANJE za posebna postignuća i uspjehe u radu s mladim generacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 20. 11. 2017. 08:16

Natjecanje Dabar

Srednja škola Krapina uključila se u međunarodnu inicijativu Dabar,  kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja i informatike među učenicima, ali i u široj javnosti. Inicijativa Dabar ističe obrazovnu komponentu uporabe računala kao izvora zanimljivih logičkih zadataka.
Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka čiji su autori stručnjaci iz pedesetak zemalja.
Natjecanje seu našoj školi odvijalo danas, a zadaci se rješavaju na CARNetovom sustavu Loomen. U našoj školi sudjelovalo je 17 učenika od 1. do 4. razreda.
Rezultatima su se istaknuli Marin Herak, Alen Šćuric i Vid Tkalčević. Čestitke i svim ostalim učenicima na rezultatima, uloženom trudu i pokazanom znanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Stjepan Šalković  datum: 16. 11. 2017. 14:15

natječaj za radna mjesta studeni 2017. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 13. 11. 2017. 10:22

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige 2017. koji se obilježava u razdoblju od 15.10. do 15.11.2017. posvećen je enciklopedistici, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Sve na jednom mjestu. U skladu sa središnjom temom, u školskoj knjižnici možete pronaći i novu Enciklopediju Hrvatskoga zagorja.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige naša školska knjižnica organizira, već tradicionalno,  obilazak INTERLIBERA na Zagrebačkom velesajmu 10. studenog 2017.

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 2. 11. 2017. 08:47

Terenska nastava „Dvorci i Marijanska svetišta Hrvatskog zagorja“

Dana 27. listopada 2017. godine učenici 3.CT i 4.CT razreda koji se obrazuju u programu hotelijersko-turistički tehničar realizirali su terensku nastavu pod nazivom „Dvorci i Marijanska svetišta Hrvatskog zagorja“. U pratnji nastavnika Renate Jurinjak Herceg, Ljiljane Inkret i Kristijana Fundaka učenici su se upoznali s dvorcima Lobor, Hellenbach, Oršić i Stubički Golubovec te Marijanskim svetištima u Loboru, Belcu i Mariji Bistrici. Predstavljena im je izrada tradicionalnih drvenih igračaka (nematerijalna kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a) te su upoznali primjer soskog turizma „Lojzekova hiža“.

Cilj terenske nastave bio je upoznati elemente kulturne  i  povijesne baštine Hrvatskog zagorja, ojačati stručne kompetencije učenika stečene dosadašnjim obrazovanjem i pripremiti ih za daljnji razvoj u strukovnom području.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 31. 10. 2017. 09:30

Listopad slavi školske knjižnice

Listopad je obilježen i kao Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Tema ovogodišnjega bila je Povezivanje zajednica i kultura, a temeljio se na temi godišnje konferencije Međunarodne udruge školskih knjižničara: Učenje bez granica. U skladu s time, ove se godine Međunarodni mjesec školskih knjižnica usredotočio na povezivanje zajednica i kultura cijelog svijeta.

Tijekom listopada u našu je školsku knjižnicu pristigla i donacija Hrvatskog društva pisaca: nekoliko godišta časopisa Poezija.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 30. 10. 2017. 08:39

Dva pohvaljena rada na literarnom natječaju Nagrada Gjalski za učenike srednjih škola

Srednja škola Krapina i ove je godine uspješno sudjelovala na Gjalskom, literarnom natječaju s dugogodišnjom tradicijom  koji potiče prozno stvaralaštvo djece i mladih, ali i odraslih renomiranih autora. U prigodnom programu održanom 26. listopada 2017. u prostorima Gimnazije AGM u Zaboku svečano su uručene nagrade, pohvale i priznanja najuspješnijima, među kojima su bile i naše učenice:

Helena Dolovčak (1.d) – 3. pohvaljeni rad Ocean na papiru, mentorica Danijela Draganić

Doroteja Kunštek (2.d) – 5. pohvaljeni rad Grm lavande na planinskom proplanku, mentorica Ivana Barlović

U obraćanju nagrađenima i pohvaljenima predsjednica Prosudbenog povjerenstva Kristina Špiranec vrlo se pohvalno osvrnula na radove naših učenica, istaknuvši jednostavnost izraza u obradi složenih životnih tema te hrabrost u izboru fantastičnih elemenata u priči.

Uza  spomenute pohvaljene radove, na natječaju su našu školu predstavljale učenice:  

Helena Klasić (3.d), mentorica Dunja Belošević

Jelena Sajko (4.a), mentorica Danijela Draganić

Sofija Frljužec (4.c), mentorica Sanja Ranogajec

Također, Lorena Potočki (3.d) i Nives Osredečki (3.d) sudjelovale su u ciklusu radionica kreativnog pisanja na temu „Put u središte priče“.

Čestitamo svim ovogodišnjim sudionicima Gjalskog te se veselimo svim novim, kreativnim, originalnim i uspješnim literarnim radovima naših učenika!!!

Izložba radova naših učenika moći će se od sljedećeg tjedna pogledati u prizemlju škole.

Slike s literarnog natječaja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 28. 10. 2017. 08:22

Održan Sajam fakulteta i veleučilišta

Danas je u našoj školi održan Sajam fakulteta i veleučilišta. Sajam je održan u sklopu Dana profesionalnog informiranja učenika završnih razreda, a na njemu je sudjelovalo deset fakulteta i veleučilišta te bivši učenici - studenti.

Fotografije sa Sajma možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 27. 10. 2017. 15:29

Dani profesionalnog informiranja u Srednjoj školi Krapina

U četvrtak 26.10.2017. održane su zajedničke aktivnosti za učenike završnih razreda u području profesionalnog informiranja, kroz susrete s predstavnicima učilišta, fakulteta i veleučilišta.

Slike sa zajedničkih susreta možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 26. 10. 2017. 14:22

Učenici na konferenciji Business in Practice

Četvero učenika završnih razreda naše škole: Matija Oraić, Marko Gregurović, Emil Grabušić i Daria Komić, pod vodstvom nastavnika Krešimira Dunaja, sudjelovali su danas u konferenciji pod nazivom Business in Practice - Kako biti uspješan u Hrvatskoj.

U organizaciji AISEC-a, konferencija je održana na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a program je sadržavao zanimljive teme poput radionice o robotici, radionice  o web debuggingu te predavanja o hakerskim napadima na banke.

Slike s konferencije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 19. 10. 2017. 19:15

Posjet tvrtki Jedinstvo

U utorak 17.10.2017. učenici 3e razreda u programu elektroinstalatera i elektromehaničara posjetili su tvrtku Jedinstvo Krapina d.o.o., sa svrhom razgledavanja fotonaponskog postrojenja snage 300 kW. Tom prilikom su 
od odgovornih zaposlenika Zdravka Ćorka dipl.ing. str. i Dragutina Kučka dipl.ing.el. saznali pojedinosti o korištenju sunčevog zračenja u proizvodnom radu poduzeća. Ova izvanučionička nastava bila je poticaj za dalje usavršavanje u struci, također i prigoda da u našoj sredini vidimo primjer isplativog ulaganja u obnovljive izvore energije. Voditelji terenske nastave bili su nastavnici elektrotehničke skupine predmeta dipl. inženjeri Drago Ivanović i Juraj Lončarek.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 18. 10. 2017. 19:04

Održana akcija Solidarnost na djelu

Pod motom „Ne dvoji, za drugoga izdvoji“ jučer je u našoj školi održana akcija Solidarnost na djelu.

Zahvaljujemo svim volonterima na trudu i marljivom radu, učenicima koji su i ove godine izdvojili dio svog džeparca za potrebite te nastavnicima koji su se u akciju uključili kupnjom bonova.

Informacija o prikupljenim sredstvima po razrednim odjelima će biti objavljena na oglasnoj ploči škole.

Fotografije akcije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 13. 10. 2017. 09:03

EU tjedan programiranja - probni Dabar

U sklopu Tjedna programiranja održano je probno natjecanje Dabar. Učenici  rješavaju 15 pitanja u roku od 45 minuta. Za rješavanje im treba isključivo logika i razmišljanje. Zadatke koje su rješavali, te materijale za pripremu natjecanja možete naći na http://loomen.carnet.hr

Jedno od pitanja: Dabar Bar govori istinu samo ponedjeljkom, srijedom i subotom. Danas kaže: sutra ću reći istinu. Koji je danas dan?

Natjecanje Dabar održat će se jedan dan između 13. i 17. studenog. Službena stranica natjecanja je http://bit.ly/dabar2017loomen Ako volite zadatke kojima je temelj logično zaključivanje - možda je ovo natjecanje za vas... Rješavajte zadatke, te se javite vašem nastavniku iz informatike/računalstva ili matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Stjepan Šalković  datum: 12. 10. 2017. 12:54

Posjet skloništima za životinje

U petak 6. listopada uz pratnju profesorice I. Popović, D. Voska, M. Brezak i profesora  M. Ptičara. Treći razredi koji pohađaju nastavu etike išli su u posjetu skloništa napuštenih životinja. Posjetili smo jedan azil u Zagrebu i jedan smješten na području Selnice (općina Marija Bistrica).

Prvi azil koji smo posjetili bio je Dumovec. Jedan on najpoznatijih i najvećih azila u Zagrebu. Smješten na istočnom rubu grada, sklonište je sagrađeno adaptacijom starog ruševnog gospodarskog objekta te prilagođeno držanju i smještanju napuštenih pasa s područja Zagreba. Tu se nalaze razne pasmine pasa; ima pasa različite veličine, različitih godišta i najvažnije različitih priča i prošlosti. Sklonište ima kapacitet od 160 pasa, ali naravno ima ih više nego što je sam kapacitet. Imaju poseban prostor gdje se drže seniori i odrasli psi, mlađi psi i štenci, te psi koji su agresivne naravi. Isto tako imaju i poseban teren gdje dresiraju pse. Azil također spašava mačke s ceste, ali nažalost ne mogu spasiti i pomoći svim mačkama nego uzimaju one koje su ozlijeđene, operiraju ih, čekaju da ozdrave te ih vrate nazad na cestu ,a isto tako rade i sa sterilizacijom.

Drugi azil koji smo posjetili bio je Luč Zagorja. Sklonište je znatno manje od onog u Zagrebu i okruženo je šumom, ali ima istu svrhu, a to je da se pomogne životinjama. Između ostalog pruže psima privremeno utočište, a kasnije udomljavanje. Tu se nalaze psi koji su služili za borbu pasa i vodi se sudski postupak protiv ljudi koji su ih  iskorištavali u te svrhe. Prilikom obilaska došli smo do njih, prišla sam jednom psu, kada me je vidjela bila je toliko sretna da nije znala kako bi se okrenula, lizala mi je ruke preko ograde i cvilila od sreće. Ljudi ih smatraju ''izgubljenima'', ali ja bih rekla da oni još uvijek imaju veliko srce i potrebno im ju puno pažnje i ljubavi kao i ostalima te vjerujem da i za njih postoji svjetla budućnost.

Oba skloništa su ''NO KILL'' znači da je zabranjeno eutaniziranje životinja. Svaki azil posjeduje cijeli tim stručnjaka od veterinarskih tehničara, volontera i doktora veterine koji pružaju svakodnevnu pomoć svojim štićenicima.

Mene je osobno najviše potreslo kada sam vidjela borbene pse, koliko su mršavi i puni ožiljaka, a u očima im vidite kako su željni ljubavi. Nakon što sam vidjela koliko se vesele kada vide novu osobu odlučila sam volontirati u jednom od skloništa. Veselim se ponovnom druženju s usamljenim četveronožnim dušama.

Možete volontirati, donirati i najvažnije od svega udomiti i pružiti maloj njuškici zasluženu ljubav.

Ana Marija Krog, 3.c

Slike možete pogledati ovdje.

                                                                                                                 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 11. 10. 2017. 12:38

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za šk. g. 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Raspisuje se natječaj za učeničke stipendije u sljedeće tri kategorije: A - 20 stipendija za nadarene učenike - u iznosu od 400,00 kn mjesečno; B - 20 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju - u iznosu od 400,00 kn mjesečno; C - stipendije za učenike koji su školske godine 2017/18. upisali 1. razred nekog od deficitarnih zanimanja - u iznosu od 400,00 kn.

Više informacija o natječaju možete pogledati ovdje.

Potrebne obrasce možete pronaći u prilogu klikom na "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 10. 10. 2017. 12:42

Tjedan cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih inicijator je obrazovne kampanje pod nazivom Tjedan cjeloživotnog učenja, koja se provodi od 2. do 8. listopada 2017. s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja i obrazovanja.

Svake se godine Srednja škola Krapina uključuje u ovu kampanju prigodnim aktivnostima. Ove je godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježen projekcijama dokumentarnih filmova, organizacijom radionice za učenike završnih razreda o mogućnostima nastavka obrazovanja kroz programe obrazovanja odraslih (voditelj Mladen Hršak) te radionicama za nastavnike o mogućnostima i primjeni mini računala Raspberry Pi (voditelj radionice Drago Ivanović) .

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 6. 10. 2017. 15:11

Obavijest učenicima završnih četverogodišnjih strukovnih programa (4.at, 4.bt, 4.ct, 4.dt)

U listopadu 2017. g. počinju pripreme za ispit državne mature iz predmeta Hrvatski jezik. Prvi susret bit će u petak 6. listopada 2017. u 13.35 u dvorani za priredbe, a dalje će se odvijati jedanput tjedno: petak 8. sat u učionici 11 A
Pripreme će održavati prof. Ivana Barlović.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 6. 10. 2017. 07:15

Svjetski dan učitelja

Svake se godine, više od dva desetljeća, 5. listopada obilježava Svjetski dan učitelja, čime se želi istaknuti uloga i značaj ovog poziva.

Godišnjim planom i programom rada naše škole je 5. listopada 2017. određen kao nenastavni dan, što znači da nije planirana nastava za učenike u školi.

Učenici završnog razreda trogodišnjih programa tog dana sudjeluju u praktičnoj nastavi kod poslodavaca prema uobičajenom rasporedu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 4. 10. 2017. 18:31

Vremenik izradbe i obrane završnog rada Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 4. 10. 2017. 17:22

Volonteri, uključite se!

Dragi učenici,

Već niz godina u našoj školi organiziramo različite volonterske aktivnosti. I ove godine pozivamo sve zainteresirane za volonterski rad da nam se priključe.

Prvi je korak ispuniti prijavnicu s nekoliko osnovnih podataka o sebi, aktivnostima u kojima bi želio/željela sudjelovati i svojim očekivanjima. Prijavnicu možeš popuniti na sljedećem linku https://goo.gl/forms/m30MPxi1uuiFtiYM2 u razdoblju od 3. do 10. listopada.

Zainteresirane učenike pozvat ćemo na sastanak Volonterskog kluba i dogovoriti dalje aktivnosti.

Uključite se!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 3. 10. 2017. 15:13

Europski dan jezika

I ove smo godine kroz različite aktivnosti u Srednjoj školi Krapina obilježili Europski dan jezika (26.9.) i to tijekom dva dana, 28. i 29. 9. Stručni aktiv stranih jezika organizirao je jezične radionice mađarskog, španjolskog, portugalskog, turskog, češkog i ruskog jezika za naše učenike koji su na taj način usavršili svoje jezične kompetencije, ali i stekli nova saznanja o jezicima koje nemaju prilike učiti u školskom sustavu. Učenici su također imali prilike sudjelovati u dvojezičnom kvizu (na engleskom i njemačkom jeziku) te odgovarajući na postavljena pitanja iskazati svoje znanje iz područja jezičnih sposobnosti i opće kulture. Slike sa jezičnih radionica i kviza možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 3. 10. 2017. 12:27

#BeActive - Europski tjedan sporta

Srednja škola Krapina od 25.09.2017. do 29.09.2017. pridružila se inicijativi Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti. Nastavljajući se na uspjeh prethodnih godina i ove godine osmislili smo nove aktivnosti te nastavili s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Slike sa Europskog tjedna sporta možete pogledati ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Franjo Rozijan  datum: 29. 9. 2017. 16:53

Projekt bTech u središnjem Dnevniku HRT (23.09.2017.)

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 27. 9. 2017. 14:30

Obilježavanje europskog dana jezika Vijest ima dokument u privitku

Povodom Europskog dana jezika, SA ‘Strani jezici’ organizira radionice jezika za sve zainteresirane učenike. Radionice će se održavati u prostoru dnevnog boravka i to u četvrtak, 28.9.2017. i petak, 29.9.2017. prema naznačenom rasporedu.

Raspored događanja:

Četvrtak, 28.9.2017. (jutarnja smjena)
4.  sat - Mađarski jezik (prof. Monika Habjanec)    
5. i 6. sat - Španjolski/Portugalski (Lucija Škrlec)
7. sat - Turski jezik (Dorja Nježić)

Petak, 29.9.2017. (jutarnja smjena)
2. sat - Ruski jezik (prof. Josipa Sambol)
4. i 5. sat - Jezični kviz (učenici 4D)
6. sat - Češki jezik (prof. Slavica Hršak)
7. sat - Španjolski jezik (Dorja Nježić)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 27. 9. 2017. 14:09

Vremenik pisanih provjera 2017.-2018. (1. polugodište)

Poštovani učenici i roditelji, klikom na donju poveznicu možete preuzeti vremenik pisanih provjera za 1. polugodište u šk.god. 2017./2018.

Vremenik pisanih provjera

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 21. 9. 2017. 19:35

Preuzimanje potvrdi i svjedodžbi o položenim ispitima na jesenskom roku DM

Učenici koji su polagali ispite na jesenskom roku DM 2016./2017. svoje potvrde i svjedodžbe mogu preuzeti u petak od 09:00h u tajništvu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 20. 9. 2017. 15:49

Europski tjedan sporta | #BeActive Vijest ima dokument u privitku

Raspored aktivnosti u organizaciji Srednje škole Krapina

Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Ne propustite mogućnost sudjelovanja u drugom izdanju Europskog tjedna sporta! Očekuju vas mnogobrojne aktivnosti. #BeActive: Započnimo već danas! Pokrenimo Europu!

  :: opširnije :: 


objavio: Franjo Rozijan  datum: 20. 9. 2017. 14:55

Susret riječi Bedekovčina 2017.

U subotu 9. rujna 2017. godine u Osnovnoj školi Bedekovčina održana je 48. književno-recitalna manifestacija "Susret riječi Bedekovčina 2017". Naši su se učenici u velikom broju javili na natječaj i poslali svoje eseje na zadanu temu "Moj dan s (odabranim likom / autorom)". Stručno ocjenjivačko povjerenstvo pohvalilo je "maštovitost, razigranost, kreativnost i zrelost u pristupu temi" svih poslanih radova. U izabranim stihovima i prozi na manifestaciji su u subotu uživale učenice Marija, Petra i Helena iz 2.d u pratnji roditelja i mentorice Ivane Barlović.

Čestitamo svim učenicima - sudionicima te ih pozivamo da se i dalje javljaju na literarne natječaje: 
Lana Vidović, 2.c, Marta Pavić, 2.c, Nikola Bešenski, 2.c, Petra Švaljek, 2.d, Marija Sutlović, 2.d, Helena Polanščak, 2.d, Nina Šalković, 3.a, Lana Šoštarko, 3.a (mentor: prof. Stjepan Varjačić), Lorena Potočki, 3.d (mentorica: prof. Dunja Belošević)

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 16. 9. 2017. 12:22

Prigovori na rezultate ispita državne mature na jesenskom roku šk. god. 2016./17.

PRIGOVOR NA OCJENU ISPITA NA DRŽAVNOJ MATURI UČENICI MOGU PODNIJETI U TAJNIŠTVU ŠKOLE U VREMENU OD 7.00 – 15.00 SATI NAJKASNIJE DO 15. RUJNA 2017. U 12.00 SATI.

OBRAZAC PRIGOVORA UČENICI ĆE PODIĆI U TAJNIŠTVU.

PREDSJEDNIK ISPITNOG POVJERENSTVA:

                                                                                 RAVNATELJ:

Ivica Rozijan, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 13. 9. 2017. 11:58

Izvannastavne aktivnosti u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

U novoj školskoj godini nastavljaju s djelovanjem brojne izvannastavne aktivnosti u koje se mogu uključiti zainteresirani učenici, prema svojim sklonostima: literarna grupa, novinarska grupa, dramska grupa, humane vrednote-ekipa prve pomoći, brojne sportske aktivnosti, pjevački zbor, eko grupa, karitativna grupa, debatni klub, čitateljski klub, volonterski klub.

Na prvom susretu s voditeljima i koordinatorima, učenici će dobiti detaljnije informacije o sadržaju i terminima rada svake aktivnosti te dogovoriti okvirni program i način sudjelovanja učenika u radu.

Informacije o terminima prvih susreta nalaze se u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 12. 9. 2017. 16:17

Hrvatski olimpijski dan – aktivan početak nove školske godine

Srednja škola Krapina je u petak, 8. rujna, obilježila Hrvatski olimpijski dan. Podsjetimo se o čemu se zapravo radi... Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. U organizaciji stručnog aktiva tjelesne i zdravstvene kulture, učenici i nastavnici su treći sat prijepodnevne smjene proveli izvan učionica. Pješačenje u bijelim majicama po krapinskim ulicama već je postalo tradicija. Ovom aktivnošću ukazujemo na važnost redovite tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja te promoviramo zdrave životne stilove.

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 11. 9. 2017. 18:43

Drugi rok pomoćničkog ispita

U razdoblju od 15. rujna do 15. listopada 2017. održat će se drugi rok polaganja pomoćničkih ispita. 

Prijave za ovaj rok počinju 11. rujna i traju do 18. rujna 2017. godine.

Zainteresirani kandidati ispit prijavljuju u tajništvu škole ispunjavanjem prijavnice, uz prilaganje svjedodžbe o završnom radu.

Održavanje ispita predviđeno je u sljedećim terminima: 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 8. 9. 2017. 20:01

Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva

"U sklopu Tjedna kajkavske kulture - Krapina 2017. u utorak (5. rujna) održan je u Maloj dvorani POU Krapina 32. recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva za koji su odabrane 24 pjesme. Stihove su, s puno ljubavi za dragi "kaj", govorile učenice SŠ Krapina: Ivana Galović (4.d), Lucia Kiseljak (4.d), Nina Šalković (3. a) i Anja Antolić (2. a) koje je za nastup pripremila prof. Dunja Belošević."
 
 
Slike s recitala možete pogledati ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 7. 9. 2017. 14:01

Novi učenici naše škole

 

S početkom nove školske godine, u život i rad Srednje škole Krapina uključeno je 253 novoupisanih učenika prvog razreda. Tijekom idućih tri ili četiri godine obrazovati će se u ukupno četrnaest različitih obrazovnih područja gimnazijskih, četverogodišnjih strukovnih i trogodišnjih strukovnih programa. 

Dobrodošlicu su novim učenicima u zajedničkom okupljanju prvog dana poželjeli ravnatelj škole Ivica Rozijan, razrednice i razrednici, stručne suradnice pedagoginje i psihologinja te voditeljce smjene. Dio tog događanja možete vidjeti na priloženim fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 5. 9. 2017. 14:59

OBAVIJEST UČENICIMA DRUGIH DO ČETVRTIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 1. 9. 2017. 14:48

OBAVIJEST UČENICIMA PRVIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 1. 9. 2017. 14:46

Prvi dan nastave

Dragi učenici,

U ponedjeljak 4. rujna 2017. počinje nova nastavna godina.

Svi učenici 1., 2., 3. i 4. razreda četverogodišnjih programa (gimnazijski i strukovni) dolaze na nastavu ujutro u 7.30 sati.

Svi učenici 1., 2. i 3. razreda trogodišnjih programa dolaze na nastavu poslije podne u 13.40 sati.

Prvi školski sat s učenicima održat će njihovi razrednici.

Učenici prvog razreda okupit će se prije odlaska u učionice u dvorani za priredbe u prizemlju škole. Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda raspored za učionice moći će naći na oglasnoj ploči.

Želimo vam  puno uspjeha u novoj školskoj godini!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 1. 9. 2017. 11:44

Podjela svjedodžbi

Podsjećamo učenike strukovnih programa 1.-3. razreda da će se podjela svjedodžbi o završenom razredu održati u četvrtak 31.8.2017. u 10.30 sati, prema rasporedu učionica koji će biti istaknut na oglasnoj ploči u predvorju škole.

Učenici koji nisu u mogućnosti doći u školu 31.8.2017., moći će preuzeti svjedodžbu prvog dana nastave, 4.9.2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 30. 8. 2017. 08:52

Objavljen Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva iznose 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Ukupni iznos potpore koja se može dodijeliti je 9.000,00 kuna po učeniku, za školsku godinu 2017./2018. (od 01.09.2017. do 31.08.2018. godine).

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2017. do 13.10.2017. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo  

Telefon za informacije: 016106 111

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 22. 8. 2017. 16:05

Podsjetnik na jesenske rokove

Dragi učenici, nadamo se da ste ljeto proveli radosno i ispunjeno, a oni koji pristupaju ispitima u jesenskom roku, uspješno se i pripremili za njih.

Podsjećamo, od ponedjeljka 21. kolovoza 2017. provode se aktivnosti u jesenskom roku, o kojima detaljnije informacije možete naći u ranijim vijestima (iz srpnja), a evo samo kratkog podsjetnika:

1. u ponedjeljak 21. kolovoza 2017. učenici trogodišnjih programa dostavljaju u školu evidencije praktične nastave

2. u utorak 22. kolovoza održat će se obrana završnog rada

3. od utorka 22. kolovoza do četvrtka 24. kolovoza provode se popravni ispiti

4. evidencije stručne prakse učenici četverogodišnjih programa donose 31. kolovoza.

Također, 21. kolovoza 2017. počinju prijave obrazovnih programa u jesenskom roku upisa u prvi razred srednje škole. U našoj je školi još nekoliko slobodnih mjesta, a sve informacije su učenicima i roditeljima dostupne kroz sustav NISpuSŠ (mrežna stranica upisi.hr) ili putem telefona u školi (pedagoginje: 382-101, 382-123). Dobro došli!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 18. 8. 2017. 14:46

Korištenje sportske dvorane i teretane za učenike Srednje škole Krapina

Učenici Srednje škole Krapina mogu koristiti prostor sportske dvorane i teretane od 17.8. do početka nastave u vremenu od 9:00-15:00 h. Molimo ponijeti čistu sportsku obuću!

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 18. 8. 2017. 10:34

Krapinsko-zagorska županija upućuje javni poziv za sudjelovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Regionalnog programa za mlade Krapinsko-zagorske županije od 2017. do 2020. g

http://www.kzz.hr/javni-poziv-regionalni-program-mladi-2017-2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 17. 8. 2017. 08:31

Najinovativnija ljetna škola u Hrvatskoj počinje uskoro!

Poštovani učenici,

iznimna nam je čast pozvati vas na najinovativniju ljetnu školu u regiji - Innovation academy, u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije i suradnji s partnerima: Visokim učilištem Algebra, Tehnološkim parkom Zagreb i Razvojnom agencijom Zagreb.

Ljetna škola održat će se u Zagrebu, a sastoji se od dva programa:

1. Jednotjedni Future Skills program koji je namijenjen liderima budućnosti i održava se na engleskom jeziku. Uz više od 10 stručnih predavača bavimo se vještinama koje će biti potrebne za uspjeh 2020. i 2030. godine poput emocionalne inteligencije, projektnog menadžmenta, kritičkog razmišljanja i skalabilnih tehnologija. Program se odvija na Visokom učilištu Algebra u terminu 21.8.-26.8.

2. Future Entrepreneurs program je intenzivni akceleracijski jednotjedni program u kojem se prolaze teme vezane uz poduzetništvo i razvoj poduzetničkih vještina. Program se odvija u novom Tehnološkom parku u Zagrebu u terminu 28.8.-2.9.. Ovaj program je namijenjen svim mladim osobama koje se vide u poduzetništvu u budućnosti!

Ljetna škola namijenjena je talentiranim pojedincima koji žele usavršiti svoje vještine, steći nova iskustva i proširiti privatne i poslovne horizonte. Broj mjesta je ograničen stoga se potrebno registrirati ovdje!

U slučaju bilo kakvih pitanja, Innovation academy tim stoji na raspolaganju!

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 11. 8. 2017. 16:00

natječaj za radna mjesta kolovoz 2017. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 10. 8. 2017. 09:47

Obavijest učenicima prvog razreda

U Narodnim novinama 71/2017 od 21.07.2017. godine objavljeni su novi  strukovni kurikulumi za stjecanje kvalifikacije  tehničar za računalstvo i tehničar za mehatroniku koji će se primjenjivati od školske godine 2017./2018.

Preporučamo  učenicima upisanim u prvi razred navedenih programa da ne kupuju udžbenike za strukovne sadržaje/nastavne predmete. Detaljnije informacije o  potrebnim udžbenicima učenici će dobiti na početku nastavne godine.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 26. 7. 2017. 21:49

Prijave i upisi učenika u jesenskom upisnom roku

Upućujemo sve učenike koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku  u skladu s Odlukom o upisu učenika i I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. i natječajem Škole za upis učenika u I. razred da mogu ponoviti postupak u jesenskom upisnom roku elektronički putem mrežne stranice NISpuSŠ - a, www.upisi.hr, a na temelju broja slobodnih upisnih mjesta u pojedinom programu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 24. 7. 2017. 13:02

Najbolje riješenu maturu ove godine ima učenik naše škole - Timon Spiegl Vijest ima dokument u privitku

Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s početkom u 11 sati održana   dodjela nagrada i priznanja MZO - a najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017. Nagrade najboljim maturantima zajednički su uručili Marin Soljačić profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Za izniman rezultat iz ispita Hrvatskoga jezika, Matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 20 maturanata i to novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.

Iznimno smo ponosni što je među dvadeset najboljih učenika bio i naš učenik prirodoslovno - matematičke gimnazije Timon Spiegl koji se kao učenik s najboljim rezultatom u ime najboljih maturanata obratio nazočnima na svečanosti.

Čestitamo Timonu Spieglu na postignutim rezultatima i želimo mu uspješan nastavak obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 21. 7. 2017. 15:39

natječaj za radno mjesto srpanj 2017.-3 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 21. 7. 2017. 14:30

Prijava ispita državne mature za jesenski rok u šk. god. 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

 

 

 

 

 

Prijava ispita državne mature

od 20. 07. 2017. od 12:00 sati  do 31.07. 2017. u 12:00 sati

– Svi pristupnici prijavljuju ispite samostalno prijavom i pristupom svojoj stranici na www.postani-student.hr

Napomena:
učenici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok, niti ih slati u Centar.

Svi ostali pristupnici prijavnice šalju poštom na adresu:

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Ulica Damira Tomljanovića-Gavrana 11
10000 Zagreb
Naznaka “prijavnica DM”

Provedba ispita državne mature u jesenskome roku:

– od 23. 08. 2017. do 8. 09. 2017. prema Kalendaru državne mature 2016./2017. za jesenski rok

Mjesto pisanja ispita državne mature:

– Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u školama.

Kandidati prijavljene ispite pišu u Zagrebu.

– Adresa ispitnoga mjesta bi će vidljiva na stranici pristupnika pod poveznicom Moj raspored, najkasnije pet dana prije pisanja ispita.

Odjava ispita:

od 31.07.2017. do 4.08.2017. (uključujući taj dan)
– Pristupnici trebaju popuniti obrazac odjave koji se nalazi u prilogu ove vijesti klikom na "opširnije" i poslati putem e-pošte na adresu: odjava@ncvvo.hr 
 

Uplate novčanih naknada za troškove polaganja ispita u jesenskome roku:

– Rok za uplatu: 4. 08. 2017. (uključujući i taj dan)

Uplate koje će biti izvršene nakon 4. 08. 2017. neće biti prihvaćene jer ih sustav nije u mogućnosti evidentirati.
Obveza plaćanja vidljiva je pristupnicima nakon prijave ispita na njihovim stranicama, na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Osim zaduženja na navedenoj poveznici pristupnicima su vidljivi vlastiti podatci za uplatu, koje moraju upisati na uplatnicu.

Nije moguće s vlastitim pozivom na broj odobrenja uplatiti ispit drugoga pristupnika, niti od drugoga pristupnika prepisati poziv na broj.

Uplate se mogu obaviti u bilo kojoj poslovnici banke ili pošte ili internet bankarstvom.
Centru nije potrebno slati presliku uplatnice, osim u slučajevima kada uplata nije evidentirana niti nakon pet dana.

Napomene:
– pristupnici koji su prijavili više ispita i odustanu od polaganja nekih ispita, a ne odjave ih u roku, ne mogu birati koji ispit će nakon uplate biti označen kao plaćen.
  Uplate se evidentiraju redom prema datumu pisanja ispita.

– pristupnici koji imaju zaduženja iz prethodnih rokova moraju podmiriti dugovanja, jer se uplate evidentiraju prvo za neuplaćene ispite iz prethodnih rokova.

– učenici koji su ove godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u RH plaćaju samo one ispite koje su položili u ljetnome roku, a ponovo ih prijavljuju u jesenskome roku.

– učenici koji ponavljaju polaganje ispita, jer nisu s uspjehom položili ispite u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku.

Kandidati koji se prvi puta registriraju u sustav i koji do sada nisu prijavljivali ispite državne mature dužni su Centru dostaviti dokumentaciju:

– svjedodžbe svih razreda srednje škole
– završnu svjedodžbu
– domovnicu i
– prijavnicu ispita državne mature koju nakon zaključavanja prijave ispita trebaju ispisati sa svoje stranice s poveznice Moj odabir link Prijavnica i koja se pojavljuje   nakon zaključavanja prijave ispita.
– Dokumenti trebaju biti kopije ovjerene kod javnoga bilježnika, jer se ne vraćaju kandidatima.

 Rok za dostavu dokumentacije: od 20. 07.2017.  do 11. 08. 2017.

 Rok za dostavu svjedodžbe 4. razreda za verifikaciju: do 11.08.2017.

 Rok za dostavu završne svjedodžbe: do 4. 09. 2017.

 Adresa za dostavu dokumentacije:

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Ulica Damira Tomljanovića Gavrana 11
10020 Zagreb
Naznaka “dokumenti za DM”

Dodatne informacije pristupnici mogu dobiti .
–  pozivom na broj Info centra 01/4501 899
–  slanjem upita e-poštom na adresu: info.centar@ncvvo.hr  

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 20. 7. 2017. 18:32

natječaj za radno mjesto srpanj 2017.-2 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 20. 7. 2017. 12:03

Obavijest o radnom vremenu sa strankama Vijest ima dokument u privitku

Tijekom godišnjih odmora od 18. srpnja do 18. kolovoza 2017. godine radno vrijeme sa strankama je svaki radni dan od 9.00 do 11.00 sati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 17. 7. 2017. 13:50

Popravni ispiti Vijest ima dokument u privitku

Popravni ispiti održat će se u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2017. Raspored možete vidjeti u prilogu.

Svim učenicima želimo uspješne pripreme i dobar rezultat na ispitima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 12. 7. 2017. 12:09

Obrana završnog rada u jesenskom roku Vijest ima dokument u privitku

Obrana završnog rada u jesenskom roku za učenike trogodišnjih strukovnih programa  održat će se 22. kolovoza 2017. 

Informacije o rasporedu i terminima možete naći u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 11. 7. 2017. 12:13

Dostava evidencija praktične nastave i stručne prakse

Podsjećamo učenike strukovnih programa da je krajem kolovoza potrebno donijeti u školu evidencije o provedenoj praktičnoj nastavi i stručnoj praksi tijekom ljetnih mjeseci.

Učenici 1. i 2. razreda trogodišnjih programa dostavljaju mape praktične nastave (evidencije nazočnosti praktičnome dijelu naukovanja) u ponedjeljak 21. kolovoza 2017. u 8.30 sati, nastavnicima koji prate provedbu praktične nastave u pojedinom zanimanju.

Učenici četverogodišnjih programa u zanimanjima komercijalist, tehničar za računalstvo i hotelijersko-turistički tehničar koji su obavljali ljetnu stručnu praksu, dostavljaju potvrde o provedbi u četvrtak 31. kolovoza 2017. u 10.30 sati, prilikom preuzimanja svjedodžbi o završenom razredu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 10. 7. 2017. 11:13

natječaj za radna mjesta srpanj 2017. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 6. 7. 2017. 10:04

Popis udžbenika za šk.god. 2017./2018.

Poštovani učenici i roditelji!

- liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u srednjim školama za školsku godinu 2017./18. možete pogledati ovdje

- zbog lakšeg snalaženja popisi udžbenika za šk. god. 2015./2016. su grupirani po razrednim odjelima. Popisima možete pristupiti ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 20. 6. 2017. 13:26

natječaj za upis učenika u prve razrede šk.g. 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 16. 6. 2017. 09:52

Održana završna priredba

U iščekivanju uspješnog završetka nastavne godine, danas je u našoj školi održana završna priredba.

Fotografije sa završne priredbe možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 13. 6. 2017. 15:59

obavijest o nastavku obrazovanja Vijest ima dokument u privitku

Objavljuje se obavijest o mogućnosti nastavka obrazovanja u četverogodišnjem obrazovnom programu nakon završenog trogodišnjeg obrazovnog programa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 13. 6. 2017. 08:56

UČENICI SŠ KRAPINA IZRADILI SIMULATOR LETA

Jučer je u našoj školi javnosti predstavljen Projekt bTech. Slike s predstavljanja projekta možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 6. 6. 2017. 18:41

Oproštaj maturanata generacije 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

U našoj školi njeguje se običaj oproštaja maturanata od njihovih profesora. I taj se oproštaj već niz godina odvija bez brašna i vode, bez neprimjerena vladanja. U SŠ Krapina je, naime, uspjelo ono što nekima nikako ne uspijeva: mirno i primjereno proslaviti norijadu. Naime, naša je norijada upravo onoliko „nora“ koliko i treba biti. Bez viška ludila. I ove godine učenici su se tradicionalno oprostili od svojih nastavnika u dvorani za priredbe. Uz organizirani mali program i ples nastavnici su od učenika mogli čuti kako su ih maturanti doživjeli u protekle četiri godine i kakve će uspomene ti mladi ljudi ponijeti iz svoje škole. Galeriju fotografija s oproštaja maturanata možete vidjeti ovdje. Snimka s oproštaja biti će uskoro dostupna.

Svim maturantima želimo puno sreće i uspjeha kako na Državnoj maturi, tako i u životu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 22. 5. 2017. 17:44
» Arhiva naših vijesti