preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Sjajni uspjesi naših učenika na županijskoj smotri LiDraNo 2019.

Scensko stvaralaštvo

I ove je godine Srednja škola Krapina bila ponosni domaćin županijske smotre LiDraNo u kategoriji pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa učenika srednjih škola. U svom pozdravnom govoru ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan istaknuo je kako je riječ o smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva na kojoj učenici zaista mogu pokazati svu svoju stvaralačku kreativnost, maštu i svestranu talentiranost.  Uslijedili su nastupi učenika te su na pozornici srednjoškolskog amfiteatra gosti imali priliku vidjeti 8 pojedinačnih nastupa i 4 skupna scenska nastupa učenika iz: SŠ Krapina, SŠ Konjščina, Gimnazije AGM Zabok, SŠ Zabok, SŠ Pregrada i SŠ Zlatar. Nastupe je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu: Stephanie Jamnicky (redateljica i urednica, predstavnica Državnog povjerenstva), Marija Borić (akademska glumica) i Mirela Videk- Hranjec (akademska glumica). Čestitke učeniku iz SŠ Zabok koji se izravno plasirao na državnu smotru u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. Ponosno ističemo naše učenike iz 4.c razreda Magdu Vodolšak i Matiju Kovačeca koji su svojom sinergijom i originalnom izvedbom dramsko-scenske igre Oteti smo u ovaj svijet oduševili i „začudili“ povjerenstvo te je njihov nastup predložen za državnu smotru u kategoriji skupnih scenskih nastupa. Njihova je mentorica prof. Marija Lamot.

Pohvaljujemo i sjajne pojedinačne nastupe učenika SŠ Krapina:

Lucija Martinko, 4. ct: Pablo Neruda, Sviđaš mi se kad šutiš (kazivanje poezije), mentorica: Ivana Barlović, prof.

David Matešić, 1. a: Ljubica Komljenović, Dej, baba (kazivanje poezije), mentorica: Danijela Draganić, prof.

Lana Vuzem, 3. a: Arsen Dedić, Otkako te ne volim  (kazivanje poezije), mentorica: Dunja Belošević, prof.

Zahvaljujemo voditeljicama programa Sandri i Loreni iz 3.c te Ivi, Viktoriji, Lani i Nikoli iz 4.ct razreda koji su dočekivali goste.

Okrugli stol – literarno stvaralaštvo

Na Okruglom stolu za literarne radove, također održanom u SŠ Krapina, povjerenstvo u sastavu Nevenka Miškulin (učiteljica razredne nastave) i Hrvoje Kovačević (književnik) za državnu razinu smotre predložilo je rad učenice naše škole Lorene Potočki Život ili san iz 4.d razreda, mentorice Dunje Belošević. Povjerenstvo je pohvalilo zrelost i originalnost predloženog rada, a su istaknuli i visoku kvalitetu svih pristiglih radova na ovogodišnju smotru.

Ističemo učenice naše škole čija je kvaliteta radova također posebno pohvaljena:

Nives Osredečki, 4.d (mentorica: Dunja Belošević, prof.)

Helena Dolovčak, 2.d (mentorica: Danijela Draganić, prof.)

 

Okrugli stol – novinarsko stvaralaštvo

Dana 19. veljače u SŠ Krapina održan je Okrugli stol za novinarske radove učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije pristigle u okviru smotre LiDraNo 2019. Susretu su nazočili brojni učenici te njihovi mentori. Članice Županijskog povjerenstva za novinarske radove; novinarka portala Zagorje International Jelena Jazbec te novinarka i glavna urednica Radija Kaj Biserka Jakšić, osvrnule su se na pristigle radove te priopćile koje radove predlažu za državnu razinu smotre. Od srednjoškolaca u kategoriji samostalnih novinarskih radova  to je rad učenika iz SŠ Zlatar                                     Od Zagorja do Zagore te školski list Tabula nova i radijska emisija ŠUDIGOnica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Našu školu predstavljale su Karla Petek i Ivana Svetlečić iz 2.a s mentorom prof. Stjepanom Varjačićem. Radove predložene za državnu razinu nazočnima su pročitale učenice 2. d razreda  Iva Fučkar i Lana Petek, a sam okrugli stol organizirale su i pripremile Vesna Kranjec Čižmek i Danijela Draganić.

Radioigra Vrijeme učenika 4.c razreda SŠ Krapina (Juraj Obrež, Nikola Vuzem, Filip Bele, Ian Kunštek, Matija Kovačec i Lana Pavić) upućena je izravno na prosudbu Državnom povjerenstvu za radijski izraz. Mentorica je Sanja Ranogajec, prof.

Čestitamo svim sudionicima i njihovim mentorima!!!

Fotografije sa smotre pogledajte u galeriji.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krešimir Dunaj   datum: 22. 2. 2019.

Školski list 5+


Državna matura

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju