preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Terenska nastava u Zagrebu

Dva puna autobusa maturanata svih četvrtih razreda gimnazijskih programa naše škole, zajedno s prvim razredom u programu za zanimanje komercijalist, uputila su se prošli tjedan, 1. veljače 2019., na terensku nastavu u Zagreb, u pratnji profesorica Klare Suhodolčan i Danijele Pavić, profesora Krešimira Dunaja i profesorice i knjižničarke Vesne Kranjec-Čižmek.

Prvi u planu je bio posjet Hrvatskom saboru, organiziran u dvije grupe. Dok je prva grupa šetala hodnicima i dvoranama Sabora i prisustvovala plenarnoj sjednici iz galerije sabornice, druga grupa je imala kratku pauzu za jutarnju kavu. U sabornici je tema rasprave bio Zakon o knjižnicama. Ubrzo se prvoj grupi pridružila druga, i to u najzanimljivijem dijelu posjeta – izravnom razgovoru sa zastupnicima, organiziranom u Maloj vijećnici, dvorani Josipa Šokčevića, u kojoj se u vrijeme dvodomnog parlamenta nalazio Županijski dom. Nakon razgovora sa zastupnicima, prva grupa je krenula u posjet Hrvatskom povijesnom muzeju, a druga grupa je nastavila svoj razgled.

Voditeljica razgleda odvela je učenike u Dvoranu Ante Starčevića, u kojoj se nalaze portreti hrvatskih predsjednika i predsjednika Sabora, a u središtu prostorije je slika Jadranke Fatur „Proglašenje Božićnog ustava“, izrađena prema video snimci prve sjednice Hrvatskog sabora, s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, na kojoj je izglasan prvi hrvatski Ustav, neposredno pred Božić, 22. prosinca 1990. godine.

U Hrvatskom povijesnom muzeju obilježava se 100. godišnjica od završetka Prvog svjetskog rata te su u sklopu te izložbe, učenici naše škole posjetili i gostujuću izložbu umjetničkih fotografija "Hrvatski ratnici - Ukrajina" Moto kluba specijalne policije iz Domovinskog rata. Učenicima je najzanimljiviji dio terenske nastave bila sama interakcija sa zastupnicima, sudeći prema dojmovima koji su uslijedili.

    Klara Suhodolčan, mag.polit.


Slike s terenske nastave možete pogledati ovdje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krešimir Dunaj   datum: 8. 2. 2019.

Školski list 5+


Državna matura

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju