preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Svečano na dodjeli nagrada najboljim sudionicima literarnog natječaja “Gaj i njegovo doba” u maloj dvorani POU Krapina

Dana 11. svibnja u 19 sati upriličen je svečani program dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u literarnom natječaju “Gaj i njegovo doba”. Prosudbeno povjerenstvo među pristiglim je radovima izabralo one najbolje koji su objavljeni u prigodnome zborniku. Ponosno ističemo učenice naše škole koje su nagrađene odnosno pohvaljene za svoje iznimno kreativne radove inspirirane likom i djelom Ljudevita Gaja. One su u radovima vrlo uspješno spojile dva svijeta – naš suvremeni i onaj tradicionalni, starinski, iz sredine 19. st. - kada je Krapina bila kulturno žarište hrvatskog narodnog preporoda!

Lana Jurak (3.d) – 1. nagrada

Ivana Galović (3.d) – 2. nagrada

Nives Osredečki (2.d) – 3. nagrada

Antonija Krsnik (3.d) – pohvala

Učenice su svoje radove interpretativno pročitale tijekom prigodnog programa, a njihova je mentorica bila prof. Dunja Belošević.

Bogatom i raznovrsnom programu u maloj dvorani POU Krapina u velikoj su mjeri pridonijeli i učenici Srednje škole Krapina čija je mentorica bila prof. Sanja Ranogajec! Dodjela nagrada upotpunjena je kratkim osvrtom na obilježavanje “Gajeva dana” u SŠ Krapina. Prezentaciju su izradili Željka Pernjek (3.c) i Valentino Kunštek (3.c), a prezenterica Sofija Frljužec (3.c) ponosno je istaknula da su učenici trećih razreda već 11. godinu zaredom proslavili “Gajev dan”!

Naročito je dojmljiv bio kratki film o “Gajevu danu” koji su snimili učenici Filip Pavić i Karlo Cesarec iz 4.c razreda. Pozivamo sve da pogledaju film na YouTube kanalu naše škole!

Posebno ističemo i sjajne voditelje programa: Luciju Kiseljak (3.d) i Jana Puljka (4.c) koje je pripremila prof. Dunja Belošević.

Na kraju programa okupljeni su mogli uživati u ukusnom Gajevu čaju koji su na radionici u SŠ Krapina pripremili učenici: Tomislav Krklec, Petra Ovčar, Leona Pernjek i Tea Puh iz 3.ct razreda s voditeljicom prof. Marijom Vincelj.

Drago nam je što su naši učenici još jedanput aktivno sudjelovali izvan  svoje škole i obogatili kulturni život u lokalnoj zajednici. Nadamo se da će manifestacija “Dani Ljudevita Gaja i hrvatskog narodnog preporoda”, kao što su to u svojim pozdravnim govorima istaknuli Drago Kozina, dogradonačelnik, i Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina, zaživjeti te da je ovogodišnji program tek početak jedne lijepe tradicije u Krapini!

Slike sa svečanosti možete pogledati ovdje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krešimir Dunaj   datum: 12. 5. 2017.

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju