preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Razmjena učenika: Srednja škola Krapina - Gottfried-Kinkel-Realschuke Erftstadt/Köln

Od 19. - 26. travnja 2017. realiziran je uzvratni posjet učenika Gottfried-Kinkel-Realschule iz Erftstadta (Köln) učenicima Srednje škole Krapina. 

Nakon boravka naših učenika u Kölnu krajem listopada/početkom studenog prošle godine, jedva smo dočekali dolazak naših prijatelja i nastavak suradnje. 

U razmjeni je također sudjelovalo sedmero učenika krapinske osnovne škole "Ljudevit Gaj", čiji učenici nakon završenog osmog razreda već tradicionalno nastavljaju školovanje u našoj školi.

Sve ih povezuje izvrsno poznavanje njemačkog jezika, kojeg uče u redovitoj, kao i u fakultativnoj nastavi (Njemački jezik, nastava za Njemačku jezičnu diplomu - DSD).  

Naši su gosti boraveći proteklih tjedan dana u obiteljima svojih partnera uživali u gostoprimstvu svojih domaćina i u ljepotama naše zemlje, a osobito ih se dojmilo izvrsno poznavanje njemačkog jezika, koje su pokazali naši učenici.

Program je bio raznovrstan i zanimljiv: Nakon dvodnevnog boravka u Zadru i upoznavanja bogate antičke i srednjevjekovne tradicije ovog grada (uz neočekivana vremenska iznenađenja na putu - snijeg nošen jakim vjetrom kroz Liku i prekrasnog proljetnog ugođaja u samom Zadru) naši su gosti subotu i nedjelju proveli sa svojim domaćinima u poznavajući ljepote Hrvatskog zagorja. 

Ponedjeljak je bio rezerviran za upoznavanje našeg glavnog grada - razgledavanje središta Zagreba i posjet Muzeju iluzija, a u utorak smo sve zaokružili razgledom Krapine - posjetom našoj školi, prijemom kod gradonačelnika, razgledom Muzeja krapinskih neandertalaca, Starog grada, Franjevačkog samostana i ostalih znamenitosti Krapine. 

Njemački su učenici po vlastitim izjavama bili oduševljeni gostoljubivošću domaćina, a najviše im se svidio angažman naših učenika u vođenju i predstavljanju znamenitosti naše domovine, u čemu su nam pomogli naši nekadašnji učenici, a sada studenti njemačkog jezika na Filozofskom fakultetu u Zadru, Matija Maček i Katja Osredečki, kao i učenici sadašnjih trećih razreda jezične gimnazije, naši "turistički vodiči" kroz Krapinu. 

Mentorice, gospođa Dietgard Schwarz i Simone Pott iz Gottfried-Kinkel-Schule, kao i naše profesorice Mirjana Klobučar iz o. š. "Ljudevit Gaj" te Jasminka Pernjek i Jasna Sutlović-Pogačić iz Srednje škole Krapina zajedno s učenicima svih triju škola već su skicirale program daljnje suradnje za koju je zainteresirana i njemačka kao i naša strana. 

Svi smo se na kraju složili da se na ovaj način najbolje može učiti strani jezik, kao i upoznavati bliske nam zemlje i kulture, a jednako tako njegovati i razvijati toleranciju i multikulturalizam. 

Veselimo se nastavku razmjene s našim njemačkim partnerima!!!

O svemu možete više doznati u našoj galeriji slika.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krešimir Dunaj   datum: 27. 4. 2017.

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


Tražilica

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju