preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Veliki jubilej: Krapinska gimnazija svečano proslavila 110. rođendan!

 

Krapinska gimnazija proslavila je u četvrtak svoj 110. rođendan. Proslava rođendana krapinske Gimnazije započela je svečanom sjednicom Vijeća roditelja i Vijeća učenika, a potom je otvorena i izložba “Gimnazija iz 20. u 21. stoljeće”. Središnji događaj proslave bila je predstava “Rođeni u 21. stoljeću”, koju su uz pomoć profesorice Marije Lamot pripremili i uprizorili sami gimnazijalci, a uoči koje su održani i pozdravni govori. Pozdravili su tako sve okupljene u prepunom srednjoškolskom amfiteatru, u kojem su sjedili bivši i sadašnji profesori i učenici, brojni uzvanici i gosti, ravnatelj Rozijan, gradonačelnik Gregurović, dožupanica Jasna Petek, koja je tom prilikom ravnatelju uručila i zahvalnicu te još jedna bivša krapinska gimnazijalka, saborska zastupnica Marija Puh. 

Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina u sklopu koje je i gimnazijski program, rekao je da su kontinuitet i jasna vizija svih generacija profesora o tome što treba raditi u školi, na koji način treba komunicirati s učenicima, da bi oni bili sretni i zadovoljni, najvažnije što je u svojoj 110-godišnjoj povijesti krapinska gimnazija dala.
– Najvažnije nam je da je učenik sretan i zadovoljan, jer samim time, on je i uspješan. Naši učenici to uistinu jesu. Zapravo, profesori i učenici kroz sve ove godine su recept koji našu stogodišnju damu drže vitalnom – rekao je Rozijan, čiju školu mnogi hvale, govoreći da je to uistinu škola 21. stoljeća.
– Nastojimo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Krapinsko – zagorskom županijom osigurati vrhunske uvjete za sve ono što se traži od učenika, odnosno od znanja u budućnosti. Nemojmo zaboraviti da će kroz nekih desetak ili 20 godina mnoga današnja zanimanja nestati i da će se razviti jedna sasvim nova koncepcija učenja i vještina. Mi upravo radimo na tome, razvijajući se prije svega u gimnazijskim programima, gdje želimo učenike senzibilizirati na to da nakon završetka gimnazije nastave obrazovanje u prirodoslovlju i da ostanu po završetku obrazovanja u Hrvatskoj, jer prirodoslovlje je temelj razvoja novih tehnologija, a time i gospodarstva.

Izaslanik ministrice znanosti i obrazovanja na ovoj je proslavi bio je njezin pomoćnik Vlado Prskalo, kojem je ovo bio drugi posjet krapinskoj Srednjoj školi.
– Drago mi je vidjeti sinergiju lokalne samouprave i vodstva škole, kao i opremljenost škole. Vidim i kontinuitet brige za ovu školu i da su ravnatelj i profesori okrenuti prema ishodima učenja. Ovi rezultati koje postižu dokazuju da rade na jedan drugačiji način i da razmišljaju o budućnosti.

Izvor: Zagorje international: poveznica, učitano 22.12.2017.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krunoslav Kranjčec   datum: 24. 12. 2017.

Državna matura

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju