preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

vijesti

Odluka o odabiru ponuda putničkih agencija na javni poziv 2-2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 18. 2. 2020. 12:46

Koncert uz Valentinovo

Valentinovo je ove godine u našoj školi obilježeno glazbom! Skupina učenika četvrtog razreda pripremila je prigodan koncert u polusatnom trajanju, a svoje su vokalne izvedbe pjesama prigodne tematike popratili zvucima klavira, gitare i violine.

Bio je zadovoljstvo slušati ih i gledati, o čemu je svjedočio glasan pljesak u dvorani nakon svake pjesme.

Veselimo se unaprijed idućem koncertu, u novoj prigodi!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 17. 2. 2020. 14:55

KLIK - navika odgovornog ponašanja

I ove godine su predstavnici Hrvatskog auto-kluba gostovali u našoj školi u okviru preventivno-edukativnog programa „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“. Cilj programa je poticanje mladih (i ostalih) vozača na primjenu zaštitnih mjera tijekom upravljanja i prevoženja automobilom, a među kojima se osobito ističe korištenje sigurnosnih pojaseva.

Sadržaj je realiziran u trajanju od dva školska sata. Stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa u uvodnom dijelu, tijekom jednog školskog sata, kroz interaktivno predavanje objašnjavaju učenicima svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu. U drugom dijelu, učenicima su praktično demonstrirani mogući efekti prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatorima prevrtanja  i sudara.

Aktivnost je realizirana s učenicima završnih razreda četverogodišnjih programa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 17. 2. 2020. 13:18

SHE Healthy Homework 1

Srednja škola Krapina je članica Mreže škola koje promiču zdravlje (SHE) i svake godine provodimo niz aktivnosti u okviru školskog programa MOD Zdravo.

U ovoj školskoj godini započeo je niz novih aktivnosti čiji je cilj poticanje tjelesne aktivnosti učenika i nastavnika. Jedna od tih aktivnosti je izrada kratkih promotivnih filmova, namijenjenih učenicima za korištenje u slobodno vrijeme.

U četvrtak, 13. veljače 2020. promoviran je na sastanku VIjeća učenika prvi film pod nazivom Healthy Homework 1. Izradila ga je skupina učenica 3c: Magdalena Hrček i Tea Horvat (demonstratorice), Lea Kovačec (autorica karikature), pod stručnim vodstvom mentorice prof. Mateje Martinić i uz tehničku podršku (montaža) prof. B. Podgajskog.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 17. 2. 2020. 12:46

Županijsko natjecanje iz informatike

U ŠUDIGO-u u Zaboku održano je županijsko natjecanje iz informatike.

Učenici Erik Mak i Filip Gojak osvojili su prva mjesta u kategoriji algoritmi. Zvonimir Rajačić, Luka Oslić, Alen Šćuric i Hrvoje Puljko bili su drugi, a Eugen Kundih i Antonio Hohnjec treći. U kategoriji osnove informatike Filip Šoštarić bio je drugi, a David Škudar treći. Mentor učenicima bio je Stjepan Šalković. Borna Cesarec prezentirao je softverski rad za obradu rezultata krosa. Mentor u školi mu je Božidar Daković, a vanjski Radovan Cesarec.  Kompletne rezultate možete pogledati u nastavku. Čestitamo našim učenicima na izvrsnim rezultatima. Sa učenicima su bili Krunoslav Kranjčec kao mentor i Stjepan Šalković kao član povjerenstva i mentor.

  :: opširnije :: 


objavio: Stjepan Šalković Krunoslav Kranjčec  datum: 14. 2. 2020. 19:16

Javni poziv za izvanučioničku nastavu Sarajevo, BiH 3-2020 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 12. 2. 2020. 14:31

ŠKOLSKO NATJECANJE KOMERCIJALISTA – WORDLSKILLS CROATIA

Dana 07.02.2020. godine u našoj školi je održano školsko natjecanje u disciplini komercijalni poslovi. Učenici su pokazali izvrsno znanje u poznavanju pravila svoje struke te su vrlo uspješno izradili prezentaciju o proizvodima, kataloge, letke, akreditacije, ponudu, kalkulaciju veleprodajne cijene i sve to prezentirali pred povjerenstvom. Učenici koji su pristupili natjecanju su Nikolina Krošlin, Anamarija Oslić, Palatinuš Vedran, Valjavec Gabrijela i Valjavec Tanja. Nikolina Krošlin je ostvarila najveći broj bodova, te će sudjelovati na međužupanijskom natjecanju koje će se održati u Gospodarskoj školi u Varaždinu, 13.03.2020. godine.

Čestitamo svim učenicima, a Nikolini Krošlin želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 12. 2. 2020. 12:21

Odluka o odabiru agencija za izvanučioničku nastavu

Odluku  sa sjednice povjerenstva za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude za realizaciju izvanučioničke nastave-dvodnevni izlet u Veneciju i otoke lagune (27. – 28. Lipnja 2020.) možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 12. 2. 2020. 12:15

Školsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika

Privremena ljestvica rezultata Školskog natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika održanog 11. veljače 2020. godine u našoj školi nalazi se na oglasnoj ploči u predvorju škole.

Uvid u testove bit će u srijedu tijekom 2. sata u učionici 5A, a konačni rezultati bit će objavljeni 12. veljače 2020. iza 13.30 sati.

Čestitamo svim sudionicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 11. 2. 2020. 18:16

Obavijest o testiranju kandidata prijavljenih na natječaje za radna mjesta - veljača 2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 7. 2. 2020. 14:34

U sklopu Dana profesionalnog informiranja održano predstavljanje fakulteta, veleučilišta i sveučilišta

U sklopu Dana profesionalnog informiranja, u petak 31. siječnja, u našoj školi je održano predstavljanje fakulteta, veleučilišta i sveučilišta.

Tom prigodom svoje studijske programe prezentirali su predstavnici 22 visokoškolske ustanove. Učenicima završnih razreda predstavili su se putem info pultova u predvorju škole, ali i putem prezentacija koje su se odvijale u pet zasebnih prostora.

Vjerujemo kako su učenici završnih razreda prikupili mnogo korisnih informacija, a svim predstavnicima visokoškolskih ustanova, koji su se odazvali pozivu za sudjelovanjem u Danima profesionalnog informiranja, ovim putem se zahvaljujemo.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 4. 2. 2020. 15:08

Školsko natjecanje iz matematike Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 27.1.2020. održano je školsko natjecanje iz matematike. Sudjelovalo je 15 učenika na A razini i 19 učenika na B razini.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na postignutom uspjehu!!!

Tablica konačnog poretka i imena učenika pozvanih na županijsko natjecanje je u prilogu pod "opširnije".

Aktiv matematike i fizike

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 2. 2. 2020. 09:44

Javni poziv za izvanučioničku nastavu u Veneciju

Javni poziv za izvanučioničku nastavu u Veneciju možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 31. 1. 2020. 11:11

WorldSkills - izrada programskih rješenja i robotika

U našoj školi su danas održana 2 školska Worldskills  natjecanja. Cilj natjecanja je razvijati strukovne vještine potrebne za uspješno rješavanje zadanih problema.

U području Izrade programskih rješenja učenici su osmišljavali program za poslovanje auto škole. Radili su model baze, bazu podataka u SQL serveru, aplikaciju u C#-u, te prezentirali rješenje. Antonio Macan odabran je za međužupanijsko natjecanje. Izvrsni su bili i Antonio Hohnjec, Tomislav Martinez i Filip Podhraški (tehničari za računalstvo). Svi učenici pokazali su izvrsno poznavanje tehnologije. Mentor im je bio Stjepan Šalković.

U području robotike trebalo je osmisliti rješenje kojim će robot pratiti crtu kretanja, te stati kod prepreke. Osim toga robot treba podići teret i prenijeti ga na neku lokaciju. Postignuti rezultati su 1.Karlo Batišta 4Bt, 2. Predrag Kranjčec 4At, 3. Martin Očko 4At, 3. David Podhraški 4Bt, 3. Karlo Košanski 4Bt. Mentor učenicima bio je Dario Šimag.

  :: opširnije :: 


objavio: Stjepan Šalković Dario Šimag  datum: 30. 1. 2020. 19:22

Javni poziv za izvanučioničku nastavu Dubrovnik, Budva 2-2020 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 29. 1. 2020. 09:43

Započeli Dani profesionalnog informiranja u našoj školi

Od 27. do 31. siječnja 2020., u našoj školi se obilježavaju Dani profesionalnog informiranja. Između ostalog, u ponedjeljak, 27. siječnja održana je radionica za zainteresirane učenike trogodišnjih strukovnih programa na temu „Kako se predstaviti poslodavcu“. Radionicu je održala Melita Horvat - Peh iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U utorak, 28. siječnja predstavnici Visokog učilišta Algebra održali su zanimljivo predavanje svim učenicima četverogodišnjih strukovnih programa na temu „Poslovi budućnosti“.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 28. 1. 2020. 18:05

Poznati fizičar i popularizator znanosti prof. dr. sc. Ivica Puljak posjetio je u petak SŠ Krapina

U petak, 24. siječnja našu je školu posjetio hrvatski znanstvenik svjetskog glasa, suradnik istraživačkog centra CERN  prof. dr. sc. Ivica Puljak. Organizirano je predavanje o svemiru i otkriću Higgsovog bozona prvenstveno za učenike prirodoslovno-matematičke gimnazije te za zainteresirane učenike iz programa tehničara za računalstvo i tehničara za mehatroniku. Na uistinu impresivnom predavanju moglo se čuti o svemiru, njegovom nastanku, razvoju te kako se eksperimentalno otkrio Higgsov bozon te zašto je uopće važan. Dobili smo odgovore na mnoga zanimljiva pitanja,

Predavanje je započelo odgovorom na pitanje “Koliko je zvijezda u svemiru?”, kroz slike Zemlje, Sunčevog sustava, galaksije i skupa galaksija, te na kraju usporedbom broja zvijezda s brojem zrnaca pijeska na svim plažama na Zemlji. Zatim odgovaramo na pitanja “Koliko su velike zvijezde?”, “Kako se zvijezde rađaju?” i “Kako zvijezde završavaju svoj život?”, te pričom o atomima, njihovoj veličini i kolosalnom broju u makroskopskim objektima oko nas, uključujući i ljudima. Računali smo koliko energije u sebi ima svatko od nas. Na kraju smo kroz priču o nastanku, razvoju i kraju svemira i Sunčevog sustava, čuli i priču o tome kako i kada nastaju atomi i kako završe u nama. Kroz predavanje učenici su saznali da su jedinstveni, privlačni, puni energije, eksplozivni i da zrače, te još mnogo zanimljivih poruka. U drugom dijelu predavanje prof. Puljak nam je predstavio otkriće Higgsovog bozona u CERN-u, kao jedan od primjera odgovora na pitanje: “Kako otkrivamo tajne svemira?”. Samo otkriće ispričao nam je kroz osobnu priču sudjelovanja u potrazi za Higgsovim bozonom u proteklih 20-tak godina, zajedno s 3000 znanstvenika iz cijelog svijeta i vođenje jedne od grupa koje ga je pronašla i izmjerila njegova svojstva.

Sve je to prof. Puljak iznio na jednostavan, učenicima razumljiv način, a ipak na visokoj znanstvenoj razini. Svojom ležernošću zainteresirao je učenike i pobudio njihovu znatiželju te im na kraju poručio: „ Budite uporni u radu. Radom i upornošću možete puno postići. Ja sam u školi uvijek pratio što učimo na satu i praktički većinu stvari naučio već u učionici. Slušajte i poštujte roditelje i profesore.“

Fotografije možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 24. 1. 2020. 16:31

Školsko natjecanje iz informatike

infokup 2020

Dana 24. siječnja 2020. godine u Srednjoj školi Krapina je održano školsko natjecanje učenika iz informatike na školskoj razini. Učenici su se natjecali u kategorijama "Algoritmi" i "Osnove informatike". Borna Cesarec predstavio je svoj softverski rad. Klikom na ovu poveznicu ili na "opširnije" možete pogledati rang listu učenika. Čestitamo svim sudionicima na ostvarenom rezultatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Stjepan Šalković Krešimir Dunaj Krunoslav Kranjčec  datum: 24. 1. 2020. 13:11

Natječaj za radno mjesto nastavnika - siječanj 2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 24. 1. 2020. 11:04

Održano školsko natjecanje iz engleskog jezika!

Danas, 23.1.2020., u našoj je školi održano natjecanje iz engleskog jezika na školskoj razini. Sudjelovali su učenici drugih i četvrtih razreda gimnazije i strukovnih škola, ukupno njih čak 40. Uvid u testove učenici mogu tražiti 24.1.2020. od 7.30 do 14.30 kod svojih nastavnika engleskoga jezika. Svima čestitamo na ostvarenom uspjehu i zahvaljujemo na sudjelovanju!

Privremeni rezultati natjecanja iz engleskog jezika - školska razina

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 23. 1. 2020. 18:50

Održano školsko natjecanje iz njemačkog jezika

Sezonu školskih natjecanja ovu godinu započeli smo njemačkim jezikom. Sudjelovalo je 17 učenika u dvije kategorije (2. i 3. razredi). Učenici su pokazali odlično znanje u poznavanju njemačkog jezika (neslužbene rezultate možete vidjeti klikom na opširnije).

Uvid u testove učenici mogu dobiti kod svojih nastavnika, a lista konačnih rezultata bit će objavljena 21.1. na oglasnoj ploči škole. Učenicima i njihovim mentorima želimo puno uspjeha na daljnjim razinama natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 20. 1. 2020. 18:32

Održana kreativna radionica u sklopu projekta "Druženjem do prijateljstva"

U subotu, 18. siječnja u našoj školi je održana kreativna radionica u sklopu projekta "Druženjem do prijateljstva".

Podsjetimo, nositelj projekta je udruga OSIT Krapina, a partneri na projektu Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina i Srednja škola Krapina.

Tijekom subotnjeg druženja, korisnici Udruge OSIT, učenici osnovne škole i naše učenice volonterke iz 2.a, 2.c, 3.a i 3.d razreda zajedno su izrađivali nakit te ukrasne kutijice za nakit.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 20. 1. 2020. 18:28

Natječaj za radna mjesta nastavnika - siječanj 2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 16. 1. 2020. 13:31

Natječaj za radna mjesta domara - siječanj 2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 16. 1. 2020. 11:23

Odluka o produljenju nastavne godine OŠ i SŠ KZŽ za šk.g. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 8. 1. 2020. 13:21

Odluka o poništavanju Javnog poziva za izvanučioničku nastavu 4-2019 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 30. 12. 2019. 12:56

Odluka o poništavanju Javnog poziva za izvanučioničku nastavu 3-2019 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 30. 12. 2019. 12:53

Obilježen Svjetski dan filozofije

U četvrtak, 19. prosinca, u našoj školi je obilježen Svjetski dan filozofije.

Kako smo obilježili dan filozofije pročitajte pod opširnije, a fotografije sa obilježavanja pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 23. 12. 2019. 19:47

Blagdanska čestitka učenika Srednje škole Krapina

U veselom i raspjevanom ozračju približavamo se kraju prvog polugodišta.

Pod mentorstvom profesorica Ivane Barlović i Anite Habjanec, učenici Srednje škole Krapina pripremili su za vršnjake i nastavnike božićnu čestitku. 

Čestitku učenicima i nastavnicima uputio je i ravnatelj Ivica Rozijan.

Fotografije sa prigodnog božićnog programa možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 20. 12. 2019. 15:47

Blagdansko druženje učenica volonterki i korisnika Udruge OSIT u Đurmancu

 

Učenice volonterke Srednje škole Krapina iz 3.a i 3.d razreda posjetile su danas, u pratnji školske psihologinje, korisnike Udruge OSIT u prostorima udruge u Đurmancu.

Druženje učenika i korisnika Udruge u blagdanskom ozračju aktivnost je projekta „Druženjem do prijateljstva“ čiji je nositelj Udruga OSIT Krapina, a partneri Srednja škola Krapina i  Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina.

Tijekom druženja, između ostalog, korisnici Udruge, učenici osnovne i srednje škole zajedno su okitili bor.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 20. 12. 2019. 15:33

Edukacija vršnjačkih edukatora u programu Zdravo!

U završnom dijelu Mjeseca borbe protiv ovisnosti održan je u našoj školi pripremni edukacijski modul za vršnjačke edukatore u programu Zdravo! Ukupno 44  učenica i učenika završnog razreda, u tri skupine, sudjelovalo je u razdoblju od 9. do 16. prosinca u pripremnoj edukaciji za ulogu vršnjačkih edukatora. Primjena preventivnih radionica s učenicima planirana je u drugom polugodištu na satovima razrednog odjela.

Program Zdravo! usmjeren je promociji zdravog životnog stila među mladima srednjoškolske dobi, a provodi se u kontinuitetu osmu godinu za redom. Sastavni je dio Školskog preventivnog plana te jedan od oblika realizacije Međupredmetne teme Zdravlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 18. 12. 2019. 16:03

Kratki vodič za djecu i roditelje o zaštiti na Internetu Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji,

HAKOM je izradio kratki vodič za djecu i roditelje (i sve koji žele znati više u digitalnom dobu) "Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih telefona". Edukativna brošura dostupna vam je u prilogu, a možete je pronaći i u Kutku za roditelje

Video sadržaj "Kako zaštiti djecu na Internetu" dostupan je na poveznici 
https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 18. 12. 2019. 07:47

Profesionalno usmjeravanje učenika

U sklopu profesionalnog usmjeravanja učenika završnih razreda, danas je u našoj školi održan susret učenika 4.at, 4.bt te predstavnika 4.a razreda i promidžbenog tima MORH-a. Na susretu sa promidžbenim timom, učenici su se imali prilike informirati o studijskim programima na vojnom učilištu.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 17. 12. 2019. 16:07

Održana druga radionica u sklopu Projekta „Druženjem do prijateljstva“

U petak, 13. prosinca, učenice volonterke Srednje škole Krapina iz 3.a i 3.d razreda sudjelovale su u keramičkoj radionici u sklopu projekta „Druženjem do prijateljstva“ čiji je nositelj Udruga OSIT Krapina, a partneri Srednja škola Krapina i  Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina.

Uključivanjem u zajedničke aktivnosti, projektom se nastoji senzibilizirati učenike za potrebe osoba s intelektualnim teškoćama, postići pozitivna interakcija življenja djece sa i bez teškoća u razvoju te poticati dobrovoljno sudjelovanje učenika u društvenom korisnom radu.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 17. 12. 2019. 08:19

Održana radionica „Dijalog EU s mladima“

U petak, 13. prosinca, učenici 3.ct i 4.c razreda sudjelovali su u radionici „Dijalog EU s mladima“. Na radionici su učenici informirani o važnosti njihove uloge aktivnih građana i o  konzultacijama u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoje mišljenje i prijedloge te na taj način oblikovati najznačajnije europske politike. 

Radionica se realizirala u u sklopu projekta "Lokalni info-centar za mlade Zagor" kojeg provodi Mreža udruga Zagor s partnerima.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 17. 12. 2019. 08:16

Večer matematike u SŠ Krapina

Od 6.12. do 18.12.2019. u okviru projekta Hrvatskog matematičkog društva Večer matematike u školi je održano više različitih radionica u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni u kojima je sudjelovao zavidan broj naših učenika.
Učenici su vrijedno radili na sljedećim radionicama: Kriptografija, Preslagivanje likova, Bojanje karata, Fantastični oblici, De(šifriranje), Teorija grafova-problem najkraćeg puta. Ove godine uključili su se i po prvi puta u Toni Milun Ligu. Ligu je moguće igrati s bilo kojeg uređaja, tako da je učenici mogu zaigrati na svojim mobilnim uređajima, natjecati se i vidjeti tko je najbolji među svim sudionicima te osvojiti vrijedan poklon paket.

Fotografije s radionica i neke radove nastale na njima možete pogledati ovdje.

SV nastavnika matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 15. 12. 2019. 14:34

Održana završna aktivnost projekta „Bez promila“

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u našoj školi je u četvrtak, 12.12.2019. održana završna aktivnost projekta „Bez promila“.

Učenici 4.a razreda sudjelovali su u aktivnostima pod zajedničkim nazivom „Mladi, alkohol i vožnja“. Nakon uvodnih informacija o samom projektu, Marijan Grmovšek iz PU krapinsko-zagorske je učenicima održao predavanje na temu „Mladi vozači i promet“, a Ana Đurkan iz Mreže udruga Zagor upoznala ih je sa rezultatima anketnog ispitivanja učenika srednjih škola s područja KZŽ na temu konzumacije alkohola i ponašanja u prometu.

Po završetku događanja, učenici su imali prilike rješavati didaktičke igre kroz simulaciju vida „pijanim naočalama“.

Projekt „Bez promila“ provodi Mreža udruga Zagor s partnerima. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i educirati mlade vozače/ice o utjecaju alkohola na percepciju i ostale sudionike u prometu. Projekt je namijenjen mladima, vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 13. 12. 2019. 09:51

Dan prirodoslovlja

U četvrtak, 12. prosinca 2019. u našoj školi održan je integrirani Dan prirodoslovlja na temu Krš, s ciljem poticanja znatiželje i istraživačkog pristupa rješavanju problema.

Kroz radionice namijenjene učenicima 1. razreda gimnazijskih programa povezali smo sadržaje različitih predmeta (fizike, kemije, biologije, geografije, likovne umjetnosti i hrvatskog jezika) na zanimljiv i kreativan način.  Dio atmosfere pogledajte na fotografijama. ​

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 12. 12. 2019. 22:32

Dan ljudskih prava

Danas, 10.12.2019. je u našoj školi obilježen Dan ljudskih prava koji se obilježava svakog prosinca povodom objavljivanja UN- ove Povelje o ljudskim pravima.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja bila je Prava radnika.

U radionicama povodom obilježavanja Dana, sudjelovali su učenici 1c, 1d te 3c razreda koji su raspravljali o narušavanju prava radnika u današnjem globaliziranom, kapitalističkom društvu.

Slike s Dana ljudskih prava možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 10. 12. 2019. 18:34

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI: Održana akcija „Bez promila“

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u našoj školi je danas održana akcija „Bez promila“.

Projekt „Bez promila“ provodi Mreža udruga Zagor s partnerima. Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i educirati mlade vozače/ice o utjecaju alkohola na percepciju i ostale sudionike u prometu. Projekt je namijenjen mladima, vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje.

Akcija „Bez promila“ uključivala je rješavanje didaktičkih igara kroz simulaciju vida „pijanim naočalama“ te edukativno predavanje za učenike 3.e, 3.h(am), 4.bt te predstavnike 4.ct razreda. Kroz predavanje, djelatnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske upoznao je učenike sa zakonskim okvirom, opasnostima koje se kriju u prometu, mjerama sigurnosti u prometu te utjecaju alkohola na sposobnosti vozača/ica.

Fotografije sa održane akcije „Bez promila“ možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 10. 12. 2019. 14:54

Projekt „Druženjem do prijateljstva“

Učenice volonterke Srednje škole Krapina sudjelovale su u aktivnostima kojima je započela provedba projekta „Druženjem do prijateljstva“ čiji je nositelj Udruga OSIT Krapina, a partneri Srednja škola Krapina i  Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina.

Uključivanjem u zajedničke aktivnosti, projektom se nastoji senzibilizirati učenike za potrebe osoba s intelektualnim teškoćama, postići pozitivna interakcija življenja djece sa i bez teškoća u razvoju te poticati dobrovoljno sudjelovanje učenika u društvenom korisnom radu.

U subotu, 30. studenoga održana je prva glazbeno – plesna radionica u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ Krapina, a u kojoj su, uz učenike osnovne škole i članova Udruge OSIT, sudjelovale i tri učenice prvog razreda gimnazije.

U pratnji školske psihologinje, tri učenice volonterke iz 3.j razreda sudjelovale su 4. prosinca u aktivnostima povodom obilježavanja Svetog Nikole, a koje su organizirane za korisnike Udruge OSIT u prostorima udruge u Đurmancu. Tom prigodom, Sveti Nikola uručio je i prigodne poklone korisnicima Udruge, ali i učenicima osnovne i srednje škole.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 5. 12. 2019. 16:06

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen predstavljanjem preventivnog projekta „Lily“

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u našoj školi, u organizaciji Policijske uprave krapinsko-zagorske i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, održan program predstavljanja preventivnog projekta "Lily".

Cilj projekta je pridonijeti sprečavanju svih oblika nasilja prema ženama te senzibilizirati javnost o važnosti reakcije društva u pogledu eliminacije nasilja.

Nakon uvodnih riječi i izvedbe tematskih tekstova o nasilju i posljedicama nasilja „Progovori“, prezentiran je video-spot pjesme "Lily" glazbenika Marina Ivanovića Stoke.

Na kraju programa, učenice Srednje škole Krapina i predstavnici interventne policije izveli su zajedničku tematsku pokaznu vježbu tehnika samoobrane „Jaka sam“.

PREKINIMO ŠUTNJU! #respectus

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 25. 11. 2019. 13:30

Održana završna konferencija projekta „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju”

U petak, 22.11.2019. u Upravnoj školi Zagreb održana je završna konferencija projekta „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju” u kojem je Srednja škola Krapina bila partner.

Cilj projekta je povećati kapacitete škola razvojem i provedbom kurikuluma jedne izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika i kurikuluma četiri fakultativna predmeta iz integrirane višejezične (njemački, engleski i talijanski jezik), digitalne i multikulturalne pismenosti.

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan na završnoj konferenciji naglasio je da je poticaj za partnerstvo bila težnja da se učenicima pruži mogućnost  razvijanja dodatnih jezičnih i digitalnih kompetencija, osobne kompetitivnosti te da se senzibiliziraju za multikulturalnost u globalnom okruženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 23. 11. 2019. 12:39

Lily#RESPECTUS 25.11.2019.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u ponedjeljak 25. studenog 2019. s počekom u 12 sati u dvorani Srednje škole Krapina održati će se program predstavljanja preventivnog projekta "Lily", čiji je cilj pridonijeti sprečavanju svih oblika nasilja prema ženama.

 

Program:

  • Uvod: "Lily#RESPECTUS - SPRIJEČIMO NASILJE PREMA ŽENAMA!"
  • "PROGOVORI" - izvedba tematskih tekstova
  • prezentacija video-spota pjesme "Lily" glazbenika Marina Ivanovića Stoke
  • "JAKA SAM" - zajednička tematska pokazna vježba tehnika samoobrane.

Organizatori programa su Policijska uprava krapinsko-zagorska i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije.

Ulaz je slobodan za zainteresirane učenice/učenike, osobito završnih razreda srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 22. 11. 2019. 08:45

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 18.11.

Danas je u našoj školi obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Učenici dodatne nastave iz povijesti su pod mentorstvom profesorice Dijane Burić pripremili izložbu na temu Vukovara. Učenici i profesori su u pratnji razrednika i predmetnih nastavnika razgledali izložbu te paljenjem lampiona odali počast žrtvama Vukovara.

Učenici 1.i i 2.i razreda, u pratnji predmetnih profesora i ravnatelja škole pridružili su se u petak, 15. studenoga spomen akciji „ I u mom gradu svijetli Vukovar“ te zapalili lampione kod Glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske.

Pamćenje Vukovara omogućuje naš život u suvremenost.

Važno je uvijek iznova, u ime čovječnosti i zdravog razuma podsjećati na besmisao rata te graditi povjerenje među ljudima bez obzira na nacionalnu, rasnu ili vjersku pripadnost jer prema riječima A. Camusa, mir je jedina stvar za koju se vrijedi boriti.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 18. 11. 2019. 19:44

Šarene kutije za plastične boce

U skladu s aktivnostima odvojenog odlaganja otpada u školi, skupina učenica s prof. Helenom Gorički pripremila je i postavila na svakom katu škole u blizini stubišta kutije namijenjene skupljanju plastičnih boca. Na kutijama se nalaze promotivne poruke o važnosti brige za okoliš i očuvanje biološke raznolikosti i u njih možete svakodnevno odlagati plastične boce.