preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

vijesti

Projekt „Druženjem do prijateljstva“

Učenice volonterke Srednje škole Krapina sudjelovale su u aktivnostima kojima je započela provedba projekta „Druženjem do prijateljstva“ čiji je nositelj Udruga OSIT Krapina, a partneri Srednja škola Krapina i  Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina.

Uključivanjem u zajedničke aktivnosti, projektom se nastoji senzibilizirati učenike za potrebe osoba s intelektualnim teškoćama, postići pozitivna interakcija življenja djece sa i bez teškoća u razvoju te poticati dobrovoljno sudjelovanje učenika u društvenom korisnom radu.

U subotu, 30. studenoga održana je prva glazbeno – plesna radionica u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ Krapina, a u kojoj su, uz učenike osnovne škole i članova Udruge OSIT, sudjelovale i tri učenice prvog razreda gimnazije.

U pratnji školske psihologinje, tri učenice volonterke iz 3.j razreda sudjelovale su 4. prosinca u aktivnostima povodom obilježavanja Svetog Nikole, a koje su organizirane za korisnike Udruge OSIT u prostorima udruge u Đurmancu. Tom prigodom, Sveti Nikola uručio je i prigodne poklone korisnicima Udruge, ali i učenicima osnovne i srednje škole.

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 5. 12. 2019. 16:06

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen predstavljanjem preventivnog projekta „Lily“

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u našoj školi, u organizaciji Policijske uprave krapinsko-zagorske i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, održan program predstavljanja preventivnog projekta "Lily".

Cilj projekta je pridonijeti sprečavanju svih oblika nasilja prema ženama te senzibilizirati javnost o važnosti reakcije društva u pogledu eliminacije nasilja.

Nakon uvodnih riječi i izvedbe tematskih tekstova o nasilju i posljedicama nasilja „Progovori“, prezentiran je video-spot pjesme "Lily" glazbenika Marina Ivanovića Stoke.

Na kraju programa, učenice Srednje škole Krapina i predstavnici interventne policije izveli su zajedničku tematsku pokaznu vježbu tehnika samoobrane „Jaka sam“.

PREKINIMO ŠUTNJU! #respectus

Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 25. 11. 2019. 13:30

Održana završna konferencija projekta „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju”

U petak, 22.11.2019. u Upravnoj školi Zagreb održana je završna konferencija projekta „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju” u kojem je Srednja škola Krapina bila partner.

Cilj projekta je povećati kapacitete škola razvojem i provedbom kurikuluma jedne izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika i kurikuluma četiri fakultativna predmeta iz integrirane višejezične (njemački, engleski i talijanski jezik), digitalne i multikulturalne pismenosti.

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan na završnoj konferenciji naglasio je da je poticaj za partnerstvo bila težnja da se učenicima pruži mogućnost  razvijanja dodatnih jezičnih i digitalnih kompetencija, osobne kompetitivnosti te da se senzibiliziraju za multikulturalnost u globalnom okruženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 23. 11. 2019. 12:39

Lily#RESPECTUS 25.11.2019.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u ponedjeljak 25. studenog 2019. s počekom u 12 sati u dvorani Srednje škole Krapina održati će se program predstavljanja preventivnog projekta "Lily", čiji je cilj pridonijeti sprečavanju svih oblika nasilja prema ženama.

 

Program:

  • Uvod: "Lily#RESPECTUS - SPRIJEČIMO NASILJE PREMA ŽENAMA!"
  • "PROGOVORI" - izvedba tematskih tekstova
  • prezentacija video-spota pjesme "Lily" glazbenika Marina Ivanovića Stoke
  • "JAKA SAM" - zajednička tematska pokazna vježba tehnika samoobrane.

Organizatori programa su Policijska uprava krapinsko-zagorska i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije.

Ulaz je slobodan za zainteresirane učenice/učenike, osobito završnih razreda srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 22. 11. 2019. 08:45

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 18.11.

Danas je u našoj školi obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Učenici dodatne nastave iz povijesti su pod mentorstvom profesorice Dijane Burić pripremili izložbu na temu Vukovara. Učenici i profesori su u pratnji razrednika i predmetnih nastavnika razgledali izložbu te paljenjem lampiona odali počast žrtvama Vukovara.

Učenici 1.i i 2.i razreda, u pratnji predmetnih profesora i ravnatelja škole pridružili su se u petak, 15. studenoga spomen akciji „ I u mom gradu svijetli Vukovar“ te zapalili lampione kod Glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske.

Pamćenje Vukovara omogućuje naš život u suvremenost.

Važno je uvijek iznova, u ime čovječnosti i zdravog razuma podsjećati na besmisao rata te graditi povjerenje među ljudima bez obzira na nacionalnu, rasnu ili vjersku pripadnost jer prema riječima A. Camusa, mir je jedina stvar za koju se vrijedi boriti.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 18. 11. 2019. 19:44

Šarene kutije za plastične boce

U skladu s aktivnostima odvojenog odlaganja otpada u školi, skupina učenica s prof. Helenom Gorički pripremila je i postavila na svakom katu škole u blizini stubišta kutije namijenjene skupljanju plastičnih boca. Na kutijama se nalaze promotivne poruke o važnosti brige za okoliš i očuvanje biološke raznolikosti i u njih možete svakodnevno odlagati plastične boce.